Filozofia Step by Step este învățarea prin experiențe, prin interacțiunea cu mediul. Tocmai de aceea, la Grădinița Bambi încercăm să creăm contexte diferite de învățare, totul pentru a le permite copiilor să absoarbă cât mai multă informație și să își dezvolte cât mai multe competențe.

Excursii la obiective turistice sau culturale, vizionarea de spectacole sau activități în parcuri, toate fac parte din galeria de evenimente care îi ajută pe copii să fie la grădiniță și atunci când sunt în afara ei.

Încurajăm implicarea părinţilor, iar aceştia ne-au sprijinit de-a lungul timpului activitatea, invitându-ne să petrecem cu cei mici câte o zi la locul lor de munca: Revista Tango, Danone România, Kandia, VelPitar, cabinete de arhitectură, cabinete stomatologice, cabinete veterinare, tipografii,  Federaţia Română de Tenis, IGSU- Brigada de Pompieri, Stații de tratare a Apei, săli de Fitness and Spa, MamaPan, etc.

În afară de evenimentele strâns legate de vârsta copiilor, Grădinița Bambi  este organizatorul sau partenerul unor evenimente publice și proiecte speciale.