Opționale

Prin urmărirea programei naționale pentru învățământ preșcolar, ne-am asigurat că fiecare dintre copiii Grădiniței Bambi are în bagajul educațional elementele comune generației sale, dar  părinții și copiii pot alege împreună dintre cele mai diverse activități opționale:

Module FasTrakids - alternativa educationala step by step
Aikido
Dezvoltarea Vorbirii - Optional Gradinita Bambi
Optional Balet - Gradinita Bambi
Invatarea limbii franceze
Optional Dans - Gradinita Bambi

Șahul, mai mult decât un opțional

În Grădinița Bambi, jocul de șah  nu mai este un opțional pentru care părinții plătesc, șahul este pentru noi parte a activităților curente la grupe mijlocii și mari, fiind integrat în învățare, de la activitățile de artă până la cele ce țin de mișcarea în aer liber. 

De la cunoașterea pieselor la exersarea de strategii, șahul este jocul care, odată descoperit, ne însoțește până la cele mai înaintate vârste.  La copii, șahul are o extraordinară capacitate de formare a personalității, cei mici învață din propria experiență și își cultivă în cel mai înalt grad inteligența, creativitatea și dorința de a învinge.

Cei mici capătă deprinderea răbdării, învață să analizeze și să se autoanalizeze, își stabilesc obiective, și învață să le urmărească realizând legături logice și strategii. Participarea la cursul de șah pentru copii îi învață pe cei mici să anticipeze rezultatele unei acțiuni, să caute cea mai bună soluție pentru o anumită situație și să își asume deciziile.