Fiecare copil are propriul drum către succes și fiecare drum către succes se deschide cu educație timpurie de calitate. La Grădinița Bambi, știm că educația timpurie de calitate mai bună însemnă în primul rând respect pentru personalitatea copilului și adaptare la individualitatea acestuia. Astfel, educatori și familie, clădim fundația pe care copilul își dezvoltă personalitatea, își descoperă pasiunile sau  talentul și pornește pe calea către succes.

Ce înseamnă alternativa educațională Step by Step?

Step by Step este o metodă alternativă de educație a copiilor, de la naștere până în adolescență, metodă bazată pe datele științifice ale psihologiei dezvoltării copilului și în prezent este aplicată de la nivel antepreșcolar până la nivel gimnazial.

Elaborată în Statele Unite în urmă cu peste 30 de ani și aplicată în peste 26 de țări, alternativa educațională Step by Step așază copilul – personalitatea și abilitățile acestuia – în centrul procesului de predare-învățare, educația fiind individualizată.

În alternativa Step by Step copiii nu sunt puși în situația de a concura unul cu celălalt pentru a evita efectele psihologice negative, iar evaluarea este continuă și ține cont de capacitatea fiecărui copil în parte.

 Achizițiile dobândite respectă Curriculumul național. Este cultivată capacitatea de adaptare în societate sau în oricare alt tip de mediu educațional ulterior; copiii sunt încurajați să facă alegeri, să îşi exprime ideile în mod creativ, să se ajute reciproc, să gândească liber și să își dezvolte abilitățile de gândire critică.

Astfel, în sistemul Step by Step copilul învață prin descoperire și interacțiunea sa cu mediul, iar familia și comunitatea sunt încurajate să fie parte din acest proces.

În România, alternativa educațională Step by Step a fost pusă în practică la nivel național începând din anul 1994. 

Step by Step la Grădinița Bambi

Am creat un mediu în care potențialul copiilor este amplificat, în care dezvoltarea este sănătoasă, naturală, în respect pentru unicitatea fiecărui copil. Prin urmărirea programei naționale pentru învățământ preșcolar, ne-am asigurat că toți copiii Grădiniței Bambi au în bagajul educațional elementele comune generației lor. Noi însă îi învățăm să își însușească informațiile cu ușurință și adăugăm acele cunoștințe și activități care îi ajută să își atingă adevăratul potențial.

Oferim un loc de învățare modern, prietenos, dotat cu cele mai noi echipamente, în interior sau exterior. Avem teren de sport, unde au loc jocuri de echipă și diverse activități.  

Completăm curriculumul național cu predarea intensivă în limba engleză. Pentru  copiii de peste 3 ani, se organizează grupe Cambridge, pentru o familiarizare cu noțiunile/ structurile necesare în vederea susţinerii examenului Starters – Cambridge.
Avem o paletă largă de activități optionale pentru dezvoltarea armonioasă a copilului dvs (Fastrackids, aikido, balet, dans, și Învățarea limbii franceze, logopedie).
Punem un accent deosebit pe dezvoltarea competențelor emoționale de care copilul are nevoie pentru a reuși în viață. Creăm un mediu sănătos și participativ, prevenind comportamentele de bullying!

Pentru educarea fiecărui copil în parte, Grădinița Bambi urmează 10 pași esențiali:

 • Gândire critică – învățăm copiii cum să gândească și nu ce se gândească; să dezvolte strategii pentru a-și atinge obiectivele, să analizeze și să planifice;
 • Cultivarea talentului – învățăm copiii să-și descopere și să-și cultive prin muncă talentele înnăscute;
 • Curiozitate – educam copiii sa învețe tot ce au nevoie pentru a face performanță din curiozitate și din dorința de a explora;
 • Creativitate – educam copiii să-și cultive creativitatea și să o folosească pentru a-și împlini aspirațiile și a-și împlini potențialul;
 • Încredere –învățăm copiii să aibă încredere în ei și în ceilalți, să colaboreze și să lucreze în echipă, să aprecieze și să se lase apreciați. Îi încurajăm să cunoască, să respecte valorile prieteniei, să lege prietenii;
 • Diversitate – educăm copiii să aibă curajul să fie diferiți și să respecte diversitatea celorlalți;
 • Expresia de sine –învățăm copiii sa fie ei înșiși, autentici; îi învățăm cum să comunice și nu ce să vorbească;
 • Bucurie – îi învățăm pe copii să vină la grădiniță cu bucurie și să le placă să învețe;
 • Ascultare – îi ascultam pe copii cu mintea, ochii și inima (nu doar îi “auzim”), comunicăm cu ei și îi înțelegem;
 • Leadership & Responsibilitate – îi învățăm pe copii să-și asume responsabilități pentru ei, pentru familie și pentru comunitate; să acționeze, să fie activi și nu reactivi.
   

Step by Step – Educat pentru a reuși!