De la brutar la secretul bancar, pe înțelesul copiilor – Cultivarea spiritului antreprenorial și educație financiară

De la brutar la secretul bancar, pe înțelesul copiilor – astfel ar putea fi rezumate evenimentele desfășurate până acum în cadrul programului Mărțișor Antreprenor. Organizat  de Grădinița Bambi la fiecare început de an, Mărțișor Antreprenor este un program de educație financiară pentru copii și de cultivare a spiritului antreprenorial.

Pe parcursul mai multor săptămâni, copiii se familiarizează cu conceptele de afacere, cerere, ofertă, produs, proces, bani sau investiție, exersează abilități de proiectare a unui produs, de prospectare a pieței, de creare a reclamelor pentru produsele confecționate și de valorificare a acestor produse.

Într-una dintre primele etape, copiii au studiat tipurile de bani, au creat și pictat pușculițe, și-au desenat propriile carduri bancare și chiar au construit un bancomat. Nu s-au oprit aici, au deschis și un magazin de ceaiuri în care, prin joc de rol, și-au exersat abilitățile de vânzător/cumpărător, dovedind că sunt cei mai politicoși clienți și cei mai amabili vânzători. Vizita la o sucursală bancară a fost prilejul de a trece de la bancomatul de carton la unul real și un moment pentru explica noțiuni precum credit sau garanție.

Pentru a înțelege ce înseamnă să fii antreprenor, să produci și să vinzi bunuri sau să oferi servicii, vizitele la sediile unor mici afaceri sau în magazine au fost cele mai utile contexte de învățare. Copiii au observat cum se defășoară activitatea, au interacționat cu meșteșugari sau cu angajații atelierelor și firmelor vizitate.

 

Programul se va finaliza cu Târgul de Mărțișoare – Mărțișor Antreprenor, ediția a XIII-a, care va avea loc duminica, 1 martie 2020, între 10.00-12.00, în Grădina  Cărturești Verona.

Mărțișor Antreprenor 2020

Image 1 of 30