Calea Europeană: Ce putem face pentru a ne pregăti copiii să se dezvolte?

Ce putem face pentru a ne pregăti copiii să se dezvolte?” este întrebarea pe care publicația online Calea Europeană  i-a adresat-o Valentinei Chelan, directoarea Grădiniței Bambi Step by Step.

În cadrul unui interviu transmis de Calea Europeană, Valentina Chelan a explicat că, la grădinița Bambi, “copiii învață abilități de viață și sunt implicați în contexte învățare, în așa fel încât să învețe și să exerseze aspecte pe care le vor transmite în viața de zi cu zi, în familie, mai târziu la școală.”

Valentina Chelan a arătat că specialiștii grădiniței acordă atenție în primul rând nivelului de dezvoltare al unui copil în momentul în care intră în grădiniță sau intereselor pe care copilul le are într-un anumit  moment.

Interese care pot să țină de zona de învățare, interes care poate să se ducă în zona de autonomie, interes care poate să se ducă în zona de interacțiuni și relații sociale – cum învățăm să comunicăm cu ceilalți, cum învățăm să negociem anumite lucruri, cum învățăm să împărțim unii cu ceilalți niște materiale, niște jocuri pe care le avem aici.

Aceste lucruri nu rămân în grădiniță, acestea se transmit și acasă, în relația cu familia, în relația cu prietenii, în așa fel încât copii să poată fi pregătiți să facă față unei lumi în schimbare, pentru că încă nu știm ce profesii vor avea copii noștri peste 15 – 20 de ani.

Urmăriți înregistrarea integrală a interviului acordat de Valentina Chelan publicației Calea Europeană.

Educat pentru a reuși. Interviu cu Valentina Chelan, directoare Gradinita Bambi Step by Step Bucuresti.Ce putem face pentru a ne pregăti copiii să se dezvolte.

Gepostet von Calea Europeană am Donnerstag, 7. November 2019